Prodej Cloud - CINK Knowledge Base
Menu

Prodej Cloud

V záložce Prodeje budete především kontrolovat správné odesílání dat do EET a zároveň je to záložka, kam zřejmě budete chtít umožnit přístup vašemu účetnímu.

Účtenky

Tuto podzáložku, jsme připravili pro rychlou a pohodlnou orientaci v provedených platbách a vydaných či stornovaných účtenkách. Každá účtenka má svoje pořadové číslo, podle kterého ji můžete velmi rychle dohledat ve vyhledavači v horní části stránky. U účtenek naleznete informace nejen o tom, kdy byla účtenka vytvořena, ale i údaje o tom, kdo z personálu ji vytvořil, na jakém účtu, jaká byla její celková cena a zda účtenka byla úspěšně odeslána do EET.

V rámci zabezpečení vaší povinnosti odesílat data o EET na Finanční správu má v sobě náš cloud zabudovaný kontrolní systém, který odešle omylem neodeslané účtenky na Finanční správu do 48 hodin automaticky. To neplatí pouze v případě, že v aplikaci platbu úmyslně označíte jako platbu mimo EET. Automatické odeslání se uskuteční tehdy, když dojde k nečekanému výpadku sítě, nebude vám fungovat vaše internetové připojení nebo nedojde k správnému nainstalování Bezpečnostního certifikátu a vy tyto neodeslané tržby ani ručně do EET neodešlete. Ve všech těchto případech, kdy systém neodešle platbu na Finanční správu okamžitě, vám doporučujeme kontaktovat vašeho obchodního zástupce nebo technickou podporu CINK a tento problém co nejdříve odstranit.

Při rozkliknutí pořadového čísla účtenky vám cloud přímo zobrazí náhled tisku účtenky, která byla vytvořena včetně jednotlivých prodaných položek a jejich ceny.

Prodané položky

V Prodaných položkách si pro váš provoz můžete vybrat požadované období, ve kterém chcete znát přehled všech prodaných položek.

Rezervace na účtech

Díky podzáložce Rezervace na účtech můžete sledovat položky připsané na vaše jednotlivé účty v reálném čase, tedy i v případě že nejste osobně přítomni v podniku. Stačí vám pouze připojení a internetový prohlížeč a pohyby na účtech můžete sledovat odkudkoli.

Přehled tržeb

Zde naleznete celkové přehledy tržeb za zvolené období ve vašem provozu, rozdělené podle sazeb DPH, platebních metod a celkových částek včetně spropitného. Jak nastavit spropitné naleznete nakonci kapitoly Společnost.

Export

Podzáložka Export vám nabízí možnost exportu tržeb za zvolené období v několika možných formátech, a to .xls, .xlsx a .pdf. Zde vytvořený export vám i vašemu účetnímu ušetří spoustu času, neboť jej stačí jednoduše nahrát do používaného účetního softwaru.