Nastavení aplikace - CINK Knowledge Base
Menu

Nastavení aplikace

Jakmile projdete registrací v aplikaci, nainstalované ve Vašem pokladním zařízení, zobrazí se defaultní nastavení některé z námi vytvořených šablon, které jste si při registraci zvolili (rozložení slouží čistě jako inspirace). Veškeré nastavení položek, kategorií a účtů, které se Vám budou zobrazovat v aplikaci si můžete upravit ve Vašem cloudu podle sebe. Zvýšenou pozornost prosím věnujte Hlavnímu menu, které naleznete úplně dole ve vysunovacím menu na levé straně obrazovky. V hlavním menu je možné ovládat a upravovat veškeré podstatné náležitosti chodu vašeho podniku.

Ostatní nastavení

  • Zobrazení cen

Můžete si vybrat, jak se vám v pokladní aplikaci budou zobrazovat ceny: s DPH / bez DPH / podle nastavení cloudu.

  • Daňové sazby v kalkulačce

Vyberte si ze sazeb, které ve svém provozu u produktů či služeb opravdu využíváte. Tyto sazby se vám zobrazí při prodeji přes kalkulačku.

  • Zobrazit dialog pro zadání přijaté hotovosti

Tato funkce vám při přijímání hotovosti vypočítá částku k vrácení a pomůže vyhnout se početním chybám.

  • Zobrazit částku k vrácení při jiné platbě

Částka k vrácení je při zaškrtnutí této funkce vypočítána pouze ze zadané hotovosti.

  • Povolit otevírání zásuvky

Máte-li k pokladnímu zařízení připojenou pokladní zásuvku, zakliknutím této funkce povolíte její otevírání, zároveň vám bude na hlavní stránce zobrazena ikona pro otevírání pokladní zásuvky. Aby se zásuvka otevírala automaticky při uskutečnění platby zaškrtněte i pole Otevírat zásuvku automaticky.

  • Vždy povolit první kategorii

Při výběru účtu přeskočíte na první kategorii v pořadí.

  • Druhá měna

Používáte-li ve svém provozu dvě měny, zvolte možnost tisku celkové částku na účtenkách i v druhé měně. V nastavení zadejte kód druhé měny a její kurz.

Jazyk aplikace

Jazyk aplikace je podřízen tomu, jaký jazyk máte nastaven pro své zařízení, kam jste si CINK nainstalovali. V tuto chvíli CINK podporuje anglický a český jazyk. Pokud se vám tedy stane, že aplikaci namáte v českém jazyce, zkontrolujte si jazykové nastavení vašeho pokladního zařízení.