Bezpečnostní certifikát - CINK Knowledge Base
Menu

Bezpečnostní certifikát

Pokud vaše zařízení funguje na operačním systému straším než Android 5.0 je třeba si do akového zařízení stáhnout Bezpečnostní certifikát, aby nedocházelo k výpadkům odesílání vašich údajů o platbách na Finanční správu, neboť starší Android nedisponuje potřebnými bezpečnostními opatřeními, vyžadovanými pro instalaci EET certifikátu. Problém není v aplikaci, ale v zařízení, které mají nainstalované starší operační systém Android (nižší než 5). U těchto zařízení je nutné pro správnou komunikaci s Finanční správou nainstalovat bezpečnostní certifikát manuálně, dle následujících kroků:

  1. Na svém zařízení si nastavte zámek, pokud jej nemáte (gesto, heslo nebo PIN) - Nastavení -> Zamykání obrazovky -> Typ zámku displeje.
  2. Následně si stáhněte bezpečnostní certifikát zde: https://dl.cacerts.digicert.com/DigiCertGlobalRootG2.crt  (vyjímečně: pokud zařízení bude blokovat stažení, je potřeba certifikát stáhnout například na počítači a nahrát do pokladny přes USB disk  (pro pokladny Wintec potřeba OTG kabel))
  3. Přejděte do Nastavení -> Zabezpečení -> Úložiště pověření/instalace z paměťové karty (může se lišit dle verze operačního systému.) Obecně hledejte Zabezpečení a v něm další nastavení, nebo možnost instalovat z paměti zařízení.
  4. Vyberte stažený certifikát (pokud nebyl změněn název, potom CA_FES.CER).
  5. Na konec už jen potvrďte a dokončete proces instalace.